رشد اقتصادی بدون نفت؛ ۲.۶ درصد

رشد اقتصادی مطلوب در کنار تورم زیر ۱۰ درصد برای اولین بار در ۲۵ سال اخیر محقق شده است

رشد اقتصادی به صورت گام به گام در کنار ثبات تورم یکساله در سطوحی کمتر از 10 درصد را می توان یکی از دستاوردهای بانک مرکزی به شمار آورد که این بار ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی می افزاید: برای اولین بار در 25 سال اخیر است که می توان با اعتماد از یکسال با تورم کمتر از 10 درصد سخن گفت. رشد اقتصادی 7.4 درصد در شش ماه اول امسال با احتساب نفت خام نیز نشان می دهد که ثبات تورم با رشد بالای اقتصادی توأمان فراهم شده است هرچند که رشد تولید ناخالص داخلی بدون احتساب نفت نیز 2.6 درصد برآورد شده است. در صورت ادامه یافتن این شرایط یعنی همگام شدن رشد اقتصادی مطلوب با تورم پایین می توان گفت که دوره ای جدید در عمر اقتصادی ایران پدید آمده است هرچند که اما و اگرهای و انتقادات بسیاری را در برداشته و دارد.

اخیراً ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه رشد اقتصادی تابستان بدون احتساب نفت ۲.۶ درصد بوده است، گفت: همه بدهکاران بانکی تحت کنترل هستند و پرونده آنان در کمیته ای فرادستگاهی در حال بررسی است.

وی در گفتگو با خبرگزاری مهر، با بیان اینکه سال ۹۵ سالی است که بعد از ۲۵ سال مطمئن هستیم در کل سال تورم تک رقمی داریم، گفت: مباحث ستاد اقتصادی حول این محور است که با چه سیاست هایی می توانیم این دستاورد را نهادینه و حراست کنیم تا نرخ تورم به صورت پایدار بماند.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: یکی از انتقادهایی که در گذشته می شد این بود که می گفتند دولت به قیمت رکود بر روی تورم تمرکز کرده است. البته این حرف درستی نبود و سعی ما این بود که هر دو هدف را با هم دنبال کنیم و امروز به این نتیجه رسیده ایم. هم تورم تک رقمی داریم و هم سال ۹۵ سالی بود که از نظر رونق، وضعیتی بسیار مطلوبی داشت. در شش ماهه اول سال ۹۵ شاهد ۷.۴ درصد رشد هستیم.

وی در پاسخ به این سوال که گفته می شود این رشد مربوط به فروش نفت بوده است، گفت: عمده این رشد مربوط به نفت است اما در سه ماهه دوم سال ۹۵ یعنی فصل تابستان رشد اقتصادی ۲.۶ درصدی بدون نفت را داشتیم و این نشان می دهد که رشد اقتصادی ما وضعیت مناسبی را در آینده خواهد داشت.

سیف همچنین در خصوص رکود بازار مسکن گفت: علائم مثبتی در این بخش وجود دارد و امیدواریم که در آینده وضع بهتر شود.

وی همچنین در توضیح این گفته وزیر اقتصاد مبنی بر اینکه بابک زنجانی بزرگترین بدهکار بانکی نیست و یکی از بدهکاران بزرگ بانکی ۸۵۰۰ میلیارد تومان بدهی دارد، گفت: همه بدهکاران بانکی تحت کنترل هستند؛ در کمیته فرادستگاهی که جلساتش در بانک مرکزی تشکیل می شود؛ همه دستگاه های موثر در آنجا حضور دارند که تا الان نیز دستاوردهای خوبی داشته ایم و پرونده این بدهکاران در آنجا بررسی می شود.

 

 

 

کد خبر 16630

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 0 =